وسوسه‌ای که ممکن است به قیمت جانمان تمام شود | مثلث خطر صورت کجاست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۱۳ تیر ١۴٠٣) | افزایش دو تا چهاردرجه‌ای دما در سطح استان حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی پیش‌بینی حضور بیش از ۵ میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین ۱۴۰۳ اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان‌رضوی به‌مناسبت چهلم شهدای خدمت شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم امام‌رضا(ع) استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد «گیسو»؛ یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ۶ نکته کاربردی که در خرید سیسمونی باید رعایت کنیم ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) اوقات گران‌قیمت فراغت | چطور کلاس‌های تابستانه ارزان پیدا کنیم؟ راز تیغ زنی مامور قلابی از دلالان ارز خیابان امام خمینی(ره) مشهد سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند بیش از یک میلیون نفر زیر پوشش برنامه خطرسنجی بیماری‌های قلبی‌وعروقی قرار گرفتند
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

در صورت نبود داروهای ام اس، از موارد مشابه استفاده کنید

  • کد خبر: ۱۲۲۵۳۵
  • ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۱
در صورت نبود داروهای ام اس، از موارد مشابه استفاده کنید
واکنش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کمبود برخی دارو‌های ام اس.

سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ این بار گردونه کمبود دارو در شهر به بیماران ام اس رسیده و شنیده‌ها حاکی از این است که برخی دارو‌های بیماری ام اس کمیاب شده است. به گفته خودشان مرتبه اول نیست که با کمبود دارو روبه رو می‌شوند، اما هیچ وقت به این شدت نبوده است.

یکی از این بیماران از نبود بتافرون که دارویی خارجی است، گله‌مند است و می‌گوید: «این دارو را از شهر‌های دیگر پیدا کردم و ۵۰۰ هزار تومان کرایه دادم تا برایم بیاورند. درست است که این دارو از شرکت‌های دیگر در داروخانه‌ها موجود است، اما ما به راحتی نمی‌توانیم دارویمان را تعویض کنیم و ممکن است داروی جدید با بدنمان سازگار نباشد.» با این حال، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد معتقد است که بیماران ام اس باید با مشورت پزشکشان از دارو‌های موجود در داروخانه‌ها استفاده کنند.

ناصر وحدتی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا می‌گوید: داروی مشترک بیماران ام اس، اینترفرون بتا است. این دارو را شرکت‌های مختلف با نام‌های تجاری متفاوت تولید می‌کنند. در حوزه دارو‌های ام اس کمبود نداریم، اما برخی نام‌های تجاری دارو‌ها را کم داریم. داروی بتافرون در داروخانه‌ها کم است. شاید واردات آن دچار مشکل شده است، اما مهم نیست. زیرا این دارو در داروخانه‌ها معادل اکتوفرون و زیفرون است.

وی در ادامه بیان کرد: نگرانی بیماران این است که شاید در صورت تعویض دارو دچار مشکل شوند، اما درواقع این طور نیست. درمجموع واردات بتافرون در سه ماه ابتدایی امسال کمی کمتر بود و این کمبود در تیر و مرداد بیشتر شد. به روایت آمار نیز از ابتدای سال تاکنون ۱۹۵ بتافرون در خراسان رضوی توزیع شده است. باید بیماران ام اس به سمت استفاده از دارو‌های معادل آن بروند. زیرا ممکن است در آینده این دارو را نداشته باشیم.

وحدتی بیان کرد: درباره دیگر دارو‌های ام اس مشکل جدی به ما گزارش نشده است و حتی در سامانه ۱۹۰ که بیماران شکایتشان را درباره کمبود دارو بیان می‌کنند، خیلی کم پیش‌ می‌آید که از نبود دارو‌های ام اس شکایت داشته باشند، اما ممکن است به صورت موردی در این حوزه دچار مشکل شده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->